Zoek
Alle categorieën
  Menu sluiten
  Terug

  Paarden manege. Hoe te verlichten?

  Manege Verlichting:

  De keuze voor LED verlichting in een manege is vanzelfsprekend. De meeste eigenaren die klaar zijn om nieuwe verlichting in hun manege te installeren, kiezen meteen voor deze zeer aantrekkelijke vorm van comfort. De voordelen van LED-verlichting in maneges zijn enorm:

  •  Het energieverbruik wordt aanzienlijk verminderd, waardoor tot 75% van het energieverbruik wordt bespaard in vergelijking met traditionele lichtbronnen; 
  • Geen opwarm- en afkoeltijd nodig, dus 100% onmiddelijk licht dus schakelen met een aanwezigheidsmelder is ook een goede keuze;
  •  Langere levensduur, zodat je minder vaak op ladders hoeft om lampen te wisselen;
  •  Veel LED armaturen hebben goede garanties, soms wel 5 jaar.
  • Als je manege nog traditionele verlichting heeft, loont het echt om deze zo snel mogelijk te vervangen stap over op ledverlichting. Als je hier hulp bij nodig hebt, vraag het dan gerust aan een van onze experts.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Voorkomende situatie:

  Wij zorgen altijd voor precies de juiste vervanger voor uw bestaande verlichting. Hier is een overzicht van de meest voorkomende verlichting en juiste LED-vervangingen:

  • Heb je een 250W HighBay dan kun je deze vervangen door een HighBay met een lichtopbrengst van 10.000 lumen
  • Als je een HighBay van 400 watt hebt, kun je deze vervangen door een HighBay van 20.000 lumen
  • Heb je een waterdichte lamp met 2 58W TL buizen, dan kan je deze vervangen door  LED TL buizen, minimale output is 3100 lumen, hogere kamers zijn 3700 lumen Ook kun je alle waterdichte armaturen vervangen door nieuwe LED armaturen met een output van minimaal 6000 lumen

  Een vraag die veel mensen stellen is: Welke lichtkleur past het beste bij manege? Het is relatief eenvoudig. De beste kleur is 4000K of neutraal wit licht. Dit zorgt voor het beste contrast voor uw manege. Ook paarden hebben er baat bij. U zult een aanzienlijke verbetering van de prestaties van paard en ruiter ervaren bij het kiezen van de juiste verlichting.

  Gezondheid van de paarden:

  Door gebruik te maken van de juiste verlichting in de manege en in de boxen kan de gezondheid van de paarden positief worden beïnvloed. 
   We noemen een paar van deze voordelen: 

  Licht heeft een grote invloed op de hormonale balans van  paarden. Als je bijvoorbeeld ongeveer 16 uur licht per dag meerekent, minimaal 150-200 lux, kan dit vruchtbaarheidsproblemen helpen  voorkomen. Deze kunstmatige dagverlenging zorgt er ook voor dat het paard actiever blijft, doordat er minder melatonine  wordt aangemaakt. Deze hoeveelheid licht maakt de wintervacht van het paard minder dicht. Hierdoor kost het je minder tijd en dus ook scheerkosten.

  Wij helpen u graag verder bij het uitwerken van uw project.

  Mail ons: Light@aleco.be