Zoek
Alle categorieën
  Menu sluiten
  Terug

  De Niko Home Control solar mode

   

  Wat is zelfconsumptie en waarom is het zo belangrijk?

   Niko home control, huisautomatisering en domotica met zonnepanelen

  Zelfconsumptie staat voor het verbruik van energie die je rechtstreeks van je zonnepanelen haalt en dus niet van het elektriciteitsnet.

  De kunst van zelfconsumptie bestaat erin je zelfopgewekte energie zoveel mogelijk zelf te verbruiken, zodat je zo min mogelijk energie terug naar het net injecteert.

   

  Niko Home Control snelt te hulp met de solar mode

  Nu je weet hoe essentieel een verhoogde zelfconsumptie is met het oog op de digitale meter, is het goed om ook te gaan kijken hoe je optimaal gebruik kan maken van je zelfopgewekte energie. Zo is het essentieel om het verbruik van je apparaten zo goed mogelijk af te stemmen op het moment dat jouw zonnepanelen energie aan het opwekken zijn.

  Dus op het moment dat jij 1.000 of 2.000 watt aan het injecteren bent, is het de kunst om ongeveer voor die ordergrootte jouw apparaten te activeren. Zo verbruikt een vaatwasser rond de 800 à 900 watt.

  Op dat moment zou je er dus voor kunnen kiezen om ook nog eens je droger te activeren, zodat je op 0 uitkomt en zo min mogelijk energie terug naar het net moet sturen. Stem het verbruik van je apparaten dus zo goed mogelijk af op de mate van injectie naar het net!

  Gelukkig hoef je dit niet alleen in de gaten te houden of te regelen, maar biedt Niko Home Control ondersteuning op maat zodat jij het meeste uit je duurzame energie kan halen.

   
  Met de Niko Home Control solar mode maak je optimaal gebruik van je eigen opgewekte zonne-energie. Zo automatiseert de solar mode de verhoging van je zelfconsumptie. Of je nu thuis bent of niet, Niko Home Control zorgt ervoor dat je geconnecteerde toestellen automatisch geactiveerd worden wanneer er voldoende zonne-energie beschikbaar is.
   
  elektriciteit besparen, energie besparen en je elektriciteitsrekening verlagen van op afstand

   

  Niko Home Control biedt een koppeling met de digitale meter. Sterker nog, de solar mode monitort je digitale meter tot op de seconde. Door deze slimme koppeling kan je zien of er energie naar het net geïnjecteerd wordt. Net omdat deze bewuste injectie naar het net wil zeggen dat jouw zonnepanelen meer aan het opwekken zijn dan dat je aan het verbruiken bent, is dit het ideale moment om jouw apparaten te activeren. In dit geval gebeurt dit automatisch via de handige solar mode!

   

  Hoe stuur je je apparaten aan met Niko Home Control solar mode?

  Al wat je nodig hebt, is een aantal slimme stekkers of geconnecteerde wandcontactdozen - die enkel geactiveerd worden wanneer er zonne-energie beschikbaar is - en een draadloze slimme hub voor Niko Home Control. Indien je slimme toestellen in huis hebt, kan je deze ook eenvoudig met Niko Home Control aansturen via de koppeling met partnermerken of via het online platform IFTTT als je slimme apparaten hebt die daarmee compatibel zijn.

  Steeds meer warmtepompen en boilers beschikken tegenwoordig echter ook over speciale aansluitmogelijkheden die bedoeld zijn voor slimme aansturing op basis van lage energietarieven. Middels het gebruik van onze geconnecteerde stopcontacten, slimme stekkers of schakelmodule, kan ook jouw bestaande boiler of warmtepomp geactiveerd worden op het moment dat er sprake is van overproductie van zonne-energie.